El 2015 el periòdic mensual del Parc, El·lipse, ha arribat a les 90 edicions. El·lipse va dirigit als residents del PRBB i al públic en general. A més de les notícies científiques, també hi ha notícies més generals, entrevistes i reportatges. El comitè editorial està format pels caps de comunicació dels centres del Parc.
Es distribueixen 2.500 exemplars de cadascuna de les deu edicions impreses cada any entre els residents (1.400), els representants i empleats públics i privats del sector (600), així com al públic en general a través d’hospitals, escoles, biblioteques i visites al Parc (500). En l’últim any les subscripcions online han augmentat de 324 fins a 551. El·lipse també es comparteix digitalment a través de xarxes socials (Twitter, Facebook i Linkedin), amb prop de 8.300 seguidors totals.
Les xarxes socials juguen un paper clau en la difusió de les activitats i notícies científiques del PRBB. Facebook i Twitter en són els canals principals. Una mitjana de 280 tuits mensuals van arribar a més de 100.000 impressions per mes (3.500 per dia), i van generar unes 1000 interaccions mensuals (525 clics, 215 retuits, 200 favorits). Això representa el doble d’activitat a Twitter (i el doble d’interaccions) que el 2014. Dels nostres seguidors de Twitter, el 84% parlen espanyol mentre que el 62% tenen l’anglès com a llengua principal.
Pel que fa al blog Redcedar, enguany es va obrir als investigadors del Parc que van demanar utilizar-lo com a mitjà de difusió de la seva recerca, el que va suposar un increment en el nombre de posts escrits, de menys d’un al mes (10), a quasi dos per mes (22), així com del nombre de visites rebudes.
El 2015 el PRBB va tenir més d’una vintena d’impactes positius en els mitjans de comunicació, resultat de deu activitats específiques. La informació detallada es pot trobar a la secció Documents. El més destacat va ser la repercussió de la Jornada de Portes Obertes del PRBB. Es va organitzar una roda de premsa amb demostracions d’experiments als laboratoris. Aquesta activitat va tenir més de 12 impactes als mitjans de comunicació a l’octubre de 2015. A l’abril i maig es va publicar el reportatge “Designing and Managing the LIMS at PRBB’s Animal Facility” a dues revistes internacionals, ALN i Scientific Computing.
Durant el 2015 el PRBB va rebre 30 delegacions nacionals i internacionals amb un total de més de 500 participants. Destaquem algunes de les visites: vint rectors de diferents universitats alemanyes, la secretaria permanent del Ministeri de Ciència, Investigació i Art de Baden-Wuerttemberg, Alemanya, Dr. Simone Schwanitz, els directors de Telefónica I+D, visitants VIP de la fira Pharmaprocess, estudiants afiliats al Consejo Estatal de Estudiantes de Biomedicina, executius internacionals d’AXA, i la més nombrosa, 120 membres del Sindicat de Tècnics d’Imatge Clínica d’Israel.
Altres activitats:
Creació d’una pàgina web nova com a Portal de Transparència del PRBB.
Realització de la campanya #passion4science a les xarxes socials per fomentar les vocacions científiques.
Elaboració d’un concepte i prototip del periòdic El·lipse On-line.
Elaboració d’un pla per a captar fons de patrocini, que va ser presentat a la reunió de coordinació del Consorci al desembre de 2015 i que es desplegarà amb diverses activitats durant el 2016.
Participació al concurs de la Fundació Carasso juntament amb Hangar per a sol·licitar fons per a la realització del projecte multidisciplinar de biohacking “Prototyp_ome“. Es va aconseguir un ajut de 50.000€.
Al desembre de 2015 Maruxa Martínez, editora científica, va realitzar una visita al nou Francis Crick Institute a Londres. Va tenir reunions amb el director científic i responsables dels diferents departaments de comunicació i relacions públiques.